Nagrywam sobie spokojnie leciutko obracając rec balans w kierunku Left i mam równo.
A powiedz ten prawy kanał jest mocniejszy zarówno na źródle, jak i podczas podsłuchu po taśmie?
Pytam bo, gdyby okazało się, że na źródle jest równo a na podsłuchu taśmy "krzywo", to moim zdaniem wskazywałoby na tor prowadzenia taśmy.
Natomiast, jeżeli w obu sytuacjach jest tak samo, to sprawdź proszę jeszcze jedną rzecz - ścisz mocno swoje źródło MD czy CD czy cokolwiek, co umożliwia regulację głośności na wyjściu. Wtedy oczywiście rec level musisz podkręcić wyżej na decku. Czy wtedy jest równo, czy dalej jeden kanał głośniejszy?
Pytam dlatego, że w moim KX-9010 potencjometr Rec Level jest prawdopodobnie wyrobiony w pewnym zakresie i wygląda to tak, że wg skali przy pokrętle - 0-2 - kanały są równe, 2-4 - prawy kanał jest głośniejszy o ok 1dB (muszę korygować rec balance), powyżej 4 - kanały znów są równe i nic nie muszę korygować. Zachowanie takie mam oczywiście identyczne na podsłuchu źródła jak i taśmy - stąd nic innego niż "nierówny" potencjometr nie zostaje.
Bladego pojęcia nie mam co jest z Twoim deckiem, ale wiesz :-) - to co napisałem sprawdzisz w 3 minuty bez rozkręcania decka i a nóż też winę ponosi potencjometr. Taki strzał w ciemno.