mechanizm ma nową rolkę i paski i jest w stanie idealnym...
Ale z trzymaniem obrotów to jest tragedia,
No spodziewałem się wahań ale nie aż takich.
Wojtku, specjalistą nie jestem i mało decków widziałem ale wydaje mi się, że mechanizm 520 K2 (i jego inne warianty) nawet po wyjściu z fabryki nie był w stanie idealnym :-), tzn. był fabrycznie nowy ale chyba jego konstrukcja i zastosowane materiały powodowały to co teraz obserwujesz a wszystkie niedogodności dodatkowo potęgowało zastosowanie nieszczęsnych silników Silma
(jeśli je jeszcze masz to wymień je). Nie wiem jak w M7020, czy tam silnik pracuje od razu po włączeniu zasilania, ale mam kilka sztuk M9115/M9012/M3016, nie są zamęczone i od razu po włączeniu, na biegu jałowym słychać pracę mechanizmu, z takim charakterystycznym cichutkim jęczeniem, zawodzeniem, szorowaniem, ocieraniem - już sama ta 'kultura pracy' mechanizmu każe domniemywać, ze parametry pracy i ich utrzymanie nie będą na wysokim poziomie. Instrukcja serwisowa głosi, ze np. nierównomierność prędkości przesuwu taśmy to (+-)=<0.2% czyli jak rozumiem odczyt wzorcowych 3150Hz może wahać cię od 3144Hz do 3156Hz - czy tak jest?
A czemu wybrałeś właśnie M7020? 'Zaawansowanie' techniczne tego modelu czy też po prostu sentyment?
M.
Koledzy poszukuję sprawdzonego punktu naprawczego w Warszawie
Też się z chęcią dowiem, gdzie taki serwis w Stolicy się uchował (i który wie co to magnetofon) i ile przykładowo bierze za samo spojrzenie na decka
(bo czasy się zmieniają i rzeczy tanieją a usługi drożeją...).