Cześć wszystkim.
Ostatnio naprawdę mam wiele róznych obowiązków.
Jednak Audiohobby staram się w miarę na bieżąco czytać.
Z ostatnich przez Was poruszanych wątków, zauważyłem, także ten o AIWA Excelia XK-009. Muszę przyznać, że już dawno "wpadła mi ona w oko". Przymierzam sie do niego czy może lepiej napisać do niej (Aiwa Excelia) i przymierzam. Aż trafię. O AIWA XK-S 7000 i XK-S 9000, nawet nie myślę.
A teraz chciałem napisać o drugim magnetofonie tym razem o nim.
Sony TC-K 950ES.
Tak jak do tego magnetofonu wyżej, się przymierzam, to do Sony TC-K 950ES, od jakiegoś czasu rozglądam się za nim, aby go kupić. Nawet mógłbym powiedzieć, że bardzo długo szukam.
O tym decku było już wiele napisane. I ciągle się będzie pisać.
Nie ukrywam, że szukam magnetofonu w bardzo dobrym stanie.
Jednak na cenę zwrócę uwagę na pierwszym miejscu, później na resztę. Wiadomo,każdy chce wydać jak najmniej. A są też i inne rodzinne, domowe wydatki. Ważniejsze.
Jednak, znając jego ceny, wartość (mówię tu o jakości i o tym jak gra) nie bardzo trafia do sprzedaży.
Nikt nie chce sprzedawać czegoś, co znakomicie wygląda i znakomicie brzmi. I znakomite wynik, osiagi, testy porównawcze, także te, które świetnie przedstawił gotyk 1 (a przymierza się do testów, chyba eMandDe -mam nadzieję, że już naprawił swoją 950-tkę) tylko Nas, mnie utwierdzają w tym.
Wiem, że kilku z Was ma ten magnetofon. A Ci co nie mają, też pewnie chętnie by go chcieli mieć. Tak myślę.
Co myślicie?
Ile dać za Sony 950ES czy AIWA XK-009?
Aby nie zapędzić się z ceną za daleko?
Jaka cena jest graniczna?
Może zdradzicie, ile Wy daliście za te dwa magnetofony? Jeżeli to nie jest tajemnica.
A co do szans zakupu. Zapamiętałem kilka.
Jednak szczegółnie jedną:
http://allegro.pl/sony-tc-k-950-es-i6638228898.htmlZwróćcie uwagę na liczbę odsłon tej strony.
Czy to była okazja, która zdarza się raz na jakiś czas?