Artekk jeśli z biasem to tylko CT-A9 :)
haha też tak myślę dlatego kiedyś dorwałem ct-a9 i się go nie pozbędę. Ct-a7 też jest fajny, ale brak kalibracji jednak nie każdy zaakceptuje.
Masz CT-A9 ? :)
Pokaż tę maszynerię proszę , jeśli to możliwe oczywiście.
Nano z tym kasowaniem jednego kanału to chyba , a raczej na pewno zły kont głowicy kasującej. Ale ona nie jest czasem przykręcana na stałe? tzn W jednej pozycji ?
eMandDe mam nadzieję że ujrzę Twoje wpisy częściej :) Bo nie ukrywam że się stęskniłem. Gdzieś Ty bywał ? Nie ukrywam że brakowało mi naszych konwersacji .
Podobnym przykładem może być niedawno opisywany JVC ,2 głowice, 2 wałki i bias. Idealna maszyna dwu-głowicowa .
AUDIOTONE
Dziekuje za ciepłe słowa. A powiem, że byłem z Wami przez cały czas i jestem. Cały czas czytam regularnie i namiętnie Wasze wpisy.
Tobie zaś AUDIOTONE w szczególności dziękuje za okazałą pomoc. W szczególności nigdy nie zapomnę Tobie tego, że aby mi pomóc nabyłeś tj, kupiłeś podobny magnetofon by mieć lepszy podgląd.
Naprawdę serdeczne dzięki. Masz u mnie dozgonną wdziecznośc i wiem, że mam wielki dług wobc Ciebie.
Wiem też że miałeś nie małe kłopoty z tym deckiem, żeby go wskrzesić. Wiem, że sie udało czego Ci bardzo winszuje.
Cieszę sie razem z Tobą, że ożywa albo już ożył i że cieszy Twoje ucho. Twój deck jest lepszym modelem od mojego, tj wyższym w hierarchii, Wiem bteż, żę coś tam mmiałeś z głowicą nie tak tj, była nie ta co w orygnale i że przysłał Tobie Portugalczyk nie tą - wiem wiem tylko co dalej nie wiem?. W kóńcu ją masz- tj dostałeś ?.
AUDIOTONE - powiem, że mnie też sie dobrze z Tobą konwersowało. I bedzie nadal - tak myśłę.
Miałem przerwę w pisaniu bo tak naprawdę to się trochę poirytowałem i uznałem, że nie będę pisał tu moich wypocin.
A u mnie nadal ponad "sorok" decków. Paru sie pozbyłem za to przybyły inne i też potrzebują pomocy. Nie wiem kiedy się za nie zabiorę ale napewno zabiorę się. Jak na razie to zakukałem do nich do wnetrza i zobaczyłem czy mam co tam szukać ? Pewnie będę potrzebował Twojej pomocy AUDOTONE to nie omieszkam zapytać. Nie - nie kupuj od zaraz identycznego albo porównywalnego w lini - He he he Nie trzeba. Jak się nie da to trudno.
No chyba, że chcesz - to nie ma sprawy. Nie mam na decki wyłączności.
He he he.
Przyznam się że jeden z tych nowo-starych nabytków nawet wskrzesiłem tj znalazłem przyczynę - nie do końca sprawna PR-ka. Wiem co to PR-ka od Was, natomiast nie jestem elektronikiem i nie wiem co dalej z nią zrobić ? , na razie prysnąłem kontaktem i odstawiłem. CFharczy jak popsuty potencjometr.
Korzystając z okazji życzę Tobie AUDIOTONE i Wszystkim innym kolegom miłego niedzielnego wieczoru przy muzyce z decka oczywiście.
Na razicho.
Dziękuje za ciepłe słowa. Jak tylko będę mógł jakoś pomóc to wiesz że możesz pisać . Staram się pomagać każdemu jak tylko mogę, kiedyś ktoś mi "pomógł" i chcę się jakoś za tę pomoc zrehabilitować na swój sposób .,
Na koniec . Ostatnio naszło mnie na testowanie dokładniejsze malucha Technics-a RS-M02.
Hm. Cóż mogę rzec , jestem zadowolony nawet bardzo porównywałem go wcześniej do dobrze brzmiącej kopiarki RS-TR555, ale jest lepiej bo dopiero na "troszkę lepszym jakościowo" sprzęcie salonowym a nie sypialnianym odezwały się niskie tony poczęły schodzić niżej i być bardziej kontrolowane. Utwory nabrały większej dynamiki. jednak różnica w sprzęcie towarzyszącym jest widoczna. Na korzyść RS-M02. Uważam że to dobry maluch. Ładnie brzmiący. Można się zdziwić . Porządny mechanizm z napędem bezpośrednim. Ogólnie jest dobrze.
Potem przyszedł czas na AIWY 7000 i 007 no ale to już jest inna bajka tutaj to będę musiał więcej posiedzieć szczególnie nad 007 bo czeka ja kalibracja i ustawienie. Sprawdzenie toru sygnałowego itp.
Posprawdzać trzeba będzie czy kondy trzymają pojemności i czy wartości napięć są prawidłowe.
Bo coś siedzi 007 na wysokich i to nie są taśmy ani głowica bo stan głowic w 007 jest idealny.
Ale to zabiorę się za to jak wrócę z urlopu, bo to został tydzień do niego :)