Audiohobby.pl

Magnetofon

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
18-06-2016, 22:13
Dzięki nano, ale gratulacje będę przyjmował dopiero jutro, jak go już będę miał fizycznie w swoich rękach. :)
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Marek

kendail

• Gość
18-06-2016, 22:21
Tanio dało się wyrwać?

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
18-06-2016, 22:41
Kendail, myślę, że dość korzystnie i krzywdy raczej mieć nie będę. Magnetofon jest elektrycznie sprawny, elektronicznie też, reaguje podobno prawidłowo. Mostek z głowicami się podnosi, wszystkie funkcje zaskakują prawidłowo, tyle, że natychmiast się wyłączają, bo pasków nie ma albo są fragmentaryczne w postaci lepkiej mazi. Wygląda więc na to, że po wymianie pasków powinien żyć. A wizualnie wygląda znakomicie. Dogadaliśmy się na 350 zł razem z odbiornikiem do pilota. No to chyba mi się trafiło. :)
Marek

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
18-06-2016, 22:46
nano, teraz co prawda z myślą o samym sobie zacząłem szperać, ale wklejam linka, bo myślę, że możesz też skorzystać. Pewnie będzie łatwiej coś rozłożyć i złożyć. :)

http://www.captndifool.de/index.php/cassettendecks/dual/dual-c844
Marek

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
19-06-2016, 08:17
dzieki
ale juz poskladalem

--

mysle ze cena oki
najwazniejsze ze bedziesz zadowolony
.........................

dzis sie zamelduje 
czy ruszy sprzet
« Ostatnia zmiana: 19-06-2016, 08:19 wysłana przez nano »

kendail

• Gość
19-06-2016, 08:36
350 z tym pilotem to bardzo O.K. Nawet bez pilota tyle można było dać, jeśli stan odpowiada Twojemu opisowi. W sumie najważniejsze aby z zewnątrz by stan "gabinetowy" bo ciężko w przypadku niektórych modeli o zdobycie panelu czy elementów obudowy. Nieruszane wnętrze też jest ważne, zwłaszcza gdyby jakiś laik nieopatrznie uszkodził coś z mechaniki. Z elektronikę zawsze łatwiej sobie poradzić. Ja raczej nie gustuję w tej stylistyce, ale najważniejsze jest Twoje zadowolenie i "satysfakcja gwarantowana" :)

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
19-06-2016, 08:40
ja tez nie lubie tego designe ..
ale zobaczymy

na ja nie jestem taki wybredny jesli chodzi  o stan ogolny  he he he he he

fajnie ze  wkrotce  porownamy te decki ...
bede mial pare pytan  na 100%

np.  ten czujnik co kupiles jest bez pilota
czy mozna dopasc jaki uniwersalny pilot wtedy  hm ?

kendail

• Gość
19-06-2016, 09:03
nano, teraz co prawda z myślą o samym sobie zacząłem szperać, ale wklejam linka, bo myślę, że możesz też skorzystać. Pewnie będzie łatwiej coś rozłożyć i złożyć. :)

http://www.captndifool.de/index.php/cassettendecks/dual/dual-c844
Zdjęcia mechanizmu mogę trochę przerazić. Widać jednakże, że konstruktorzy tworząc go pomyśleli też pod kątem serwisowania sprzętu. Jest i myśl techniczna, i ciekawe rozwiązania. Fajnie ogląda się takie "playboye dla magnetofoniarzy" :)

P.S. Odnośnie ciekawych linków to chciałbym skromnie przypomnieć: http://audiohobby.pl/index.php?topic=11834

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
19-06-2016, 09:15
No tak, to kwestia gustu oczywiście, ale mi się ten design ogromnie podoba i zresztą od długiego czasu ten model już za mną "chodził", tyle, że ja jestem wybredny, do tego jestem "zasranym estetą", stąd też wygląd ma dla mnie również ogromne znaczenie. Owszem, jestem w stanie przeżyć jakiegoś delikatnego wgniotka czy małą rysę, ale jeśli widzę "pośrupany" przedni panel to odpuszczam taki sprzęt i szukam dalej.

Nano, za jakiś czas będzie okazja wymienić się doświadczeniami, ale póki co, to przygotuj się na lawinę pytań ode mnie - technicznych pytań. Hehe. Na chwilę obecną nie mam pojęcia czy da się uniwersalnego pilota przystosować do współpracy, ale to też jakoś rozkminimy. A jak nie to będzie trzeba szukać oryginału. :)

Kendail, tak wiem o wątku z linkami, sam do niego zaglądam. Tutaj tego linka wkleiłem, jako, że akurat temat na gorąco jest. Ale, fakt mój błąd, bo nawet nie pomyślałem, żeby tam go wkleić.

Po południu jadę po odbiór. :)
Marek

kendail

• Gość
19-06-2016, 11:44
zresztą od długiego czasu ten model już za mną "chodził"
Jak brzmieniowo wypada ten DUAL? Kupujesz go dla brzmienia czy kierują Tobą zapędy kolekcjonerskie?

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
19-06-2016, 17:05
mam dola

c844

problem elektryczny mam
gleba

teraz sie zmyje zeby nie byc wulgarnym

do kiedys

.............................
« Ostatnia zmiana: 19-06-2016, 18:01 wysłana przez nano »

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
19-06-2016, 18:17
Kendail, z jednej strony kierowały mną zapędy kolekcjonerskie, bo jest to "znalezisko" dość rzadkie, do tego bardzo ładne od strony wizualnej (dla mnie), ale z drugiej strony dla brzmienia. Opinie, które do tej pory o nim czytałem czy słyszałem - zresztą ogólnie o większości Duali, były bardzo pozytywne biorąc pod uwagę aspekt dźwiękowy. Sam jestem więc ciekaw jak będzie się prezentował od strony dźwiękowej.

Nano, no nie łam się. Różne usterki już miałeś i ze wszystkimi sobie poradziłeś. Od strony elektryki, jeśli coś nie halo, to gorzej, ale sytuacja na pewno nie jest beznadziejna i jakoś się da i ten problem pchnąć z czasem do przodu. A tak a propos doła. A wiedziałaś, że każdy dół ma jedną ale za to niezaprzeczalnie wielką zaletę? Nie wiedziałeś. A ta zaleta to fakt, że każdy dół kiedyś się w końcu kończy. :)
« Ostatnia zmiana: 19-06-2016, 18:24 wysłana przez Radmar »
Marek

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
19-06-2016, 18:23
A teraz... Tadaaam! Kupiłem, odebrałem i chleję piwsko w radości. :)

Pierwsze zdjęcia byle jakie, komórką robione natychmiast po przywiezieniu. Ale sądzę, że warto było pojechać te 45 km po niego. Do tego sprzedawca bardzo w porządku, bo miał jeszcze wczoraj wieczorem ofertę, która przebiła moją, ale mimo tego, powiedział, że już jest sprzedany.

Matwiej, jako, że to tylko i wyłącznie dzięki Tobie go upolowałem, to zapraszam na piwo albo stawiam przy najbliższej okazji.

« Ostatnia zmiana: 19-06-2016, 18:25 wysłana przez Radmar »
Marek

kendail

• Gość
19-06-2016, 19:14

Czarna wersja kolorystyczna też jest. Srebrna musi ładnie wyglądać w mroku. Zwłaszcza podczas nagrywania.

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
19-06-2016, 19:41
A ta czarna wersja to nie jest przypadkiem innym model? Konkretnie C846?
Marek