Nie chodzi o to czego ja szukam.
Nie pytam Was jaka jest jego cena żeby kupic tanio a sprzedać drożej.
Chciałbym byc przekonany przez kogoś, że kupiwszy SONY 950 będę słyszał tę róznicę na tyle wyrażnie i na korzyśc, żeby nie zalować wydanych pieniązków.
Pytam tylko czy róznica w cenie jakie osiągają te magnetogony jest nastepstwem tego że ten gra p tyyyyyle lepiej ?
Czy tylko dlatego że ma wyższy numer modelowy, ma na środku kieszeń, czy tez może ma sie az taaaaaaalą wielka róznice w odsłuchu jak róznica w ich cenach ?
Chodzi o ceny 750 i 950 .
Czytam te Wasze posty od początku, Jestem na 309 stronie i wielu z Was do tej pory opisuje ten model Sony 950 jako dla siebie najleszy i to najleplszy dzwiękowo z wszystkich SONY,
To zapewne powoduje, że ten magnetofon ma taaaaaaaaaaaaaka włąśnie cene.
Z tego co widze to tutaj naprawde działa reklama. Pisanie o 950-tce że jast najlepsza powoduje podbijanie sztuczne jego ceny.
Pomiedzy modelami nie ma pewnie aż takiej przepaści brzmioeniowej jak róznica w ich cenach, a róznica jest wynikiem robienia mu reklamy.
Jeżeli 950 gra najlepiej to proporcjonalnie w róznicy cenowej niższy model 750 gra tylko przeciętnie. Tak to powinno wyglądać bo taki można wysnuć wniosek.
A jeżeli mówimy tylko że każdy ma inny dzięk, z czym sie oczywiście zgadzam boi na każdym inaczej się słucha to nie powinno byc aż takiej róznicy cenowej. Przecież nie słuchamy muzyki poważnej na niższych modelach a rocka na wyższych czy odwrotnie.
Ja kupiłem SONY TC K 750 za 320 zł z wysyłka, a za 950 chcą na wiadomym portalu bawet 1290 z wysyłką. Innych cen nie znam bo nie wystepował.
Ta różnica cenowa dała mi do myślenia.
A że nie posiadam 950 tki to pytam tych co maja a mieli albo posiadaja obok 750 Czy naprawde jest aż taaaaaka róznica w odsłuchu.
Bo czy warto dć (cenowo)) 4 mercedesy E klasse za jeden S klasse ?
Przecież dalej bedziesz jeżdził mercedesem !!! Aż takiej zaś różnicy pomiędzy nimi nie ma.
Specjalnie nie podałem tutaj nizszych modeli mercedesa a te sąsiadujące bo przecież analogicznie SONY TC K 750 jak i 950 oby dwa należą do prestiżowej serii ESPRIT a róznica w cenie duża.