>> przemo_sunny, 2010-12-05 20:58:48
> Trochę zawiódł mnie jego mechanizm, który robi raczej liche wrażenie.
Mam Duala C-824 i dokładnie takie same odczucia jeśli chodzi o mechanizm i w ogóle jakość wykonania tego magnetofonu (np. diodki LED bez żadnego "klosza", po prostu wchodzą w otwory wywiercone płycie czołowej, itp.)
>Najbardziej zastanawia mnie selektor wyboru taśmy - posiada dwa ustawienia dla kaset drugiego typu Cr i Cr II. Skąd ten podział?
Dual C-844 ma nawet 6 pozycji przełącznika. FE "zwykłe" jest dla taśm żelazowych europejskich, a FE I - dla taśm japońskich i nowszych taśm wg IEC I. CR jest dla starszych taśm europejskich z dwutlenku chromu, a CR II - dla taśm japońskich z tlenku żelaza dotowanego kobaltem oraz dla taśm wg IEC II.
> Kenwood robi wrażenie decka z niższej klasy niż jest w rzeczywistości. Posiada podstawowe klawisze od przesuwu taśmy, wybór Dolby i nic więcej. Nie ma nawet zewnętrznej regulacji prądu podkładu. Nawet przycisk autokalibracji jest tak wkomponowany żeby nie rzucał się w oczy. Dźwiękowo to już zupełnie inna historia ;)
9010 to znakomity magnetofon. Wygląda niepozornie, ale niemieckie Stereo zaliczyło go do Absolute Spitzenklasse.