>>>Chaos, co ciekawe, w przypadku modelu RS-B965 sygnowanego znaczkiem Panasonica, są również pewne różnice w porównaniu z RS-B965 ze znaczkiem Technicsa. Ten ze znaczkiem Panasonica był nieco lapiej wyposażony, mianowice, "na pokładzie" była głowica amorficzna zamiast permalojowej, a ponadto magnetofon ten był wyposażony w sensor podczerwieni i pilota, co w naszych europejskich Technicsach, było niespotykane.
Witam Kolegów!
Dodam jeszcze, że RS-B965 w japońskiej wersji z okienkiem na podczerwień, poza amorficzną głowicą miał także znacznie lepszy generator prądu podkładu. Zamiast standardowych 80khz miał aż 210khz co, jak sądzę, musi przekładać się na lepszy zapis. Chętnie wyposażyłbym się w taki egzemplarz. Co ciekawe widziałem nie tak znowu dawno na Allegro taki egzemplarz w kolorze szampańskim (taki jak np. RS-B900) sprzedawany jako uszkodzony. Gość który go kupił (nie pamiętam za ile ale na pewno nie była to kwota duża) odpisał mi w mailu-zapytałem go z ciekawości, że usterka okazała się banalna. Jakiś element w mechanizmie ułamał się, jednak w sposób umożliwiający sklejenie. Pozdrawiam!
Marcin