"Osc" to "oscillator", czyli generator sygnału do kalibracji - w tym przypadku chyba prądu podkładu.
"Double Dolby System" - podwójny, tzn. oddzielny do zapisu i do odczytu, pozwalający monitorować w czasie rzeczywistym efekty działania Dolby. Obecnie wydaje nam się to oczywistością w magnetofonie 3-głowicowym, ale pod koniec lat 70-tych chyba tak nie było. Mam 3-głowicowego Duala, i mam wrażenie, że w nim układ Dolby, gdy jest "zajęty" zapisem, nie odkodowuje sygnału odczytywanego. Układy Dolby chyba były dość drogie i niektórzy producenci pewnie postanowili trochę zaoszczędzić. "Prawdziwe" magnetofony 3-głowicowe miały jednak podwójne układy Dolby, oddzielne dla zapisu i odczytu, a producenci wyraźnie się tym chwalili - napis "Double Dolby System" można znaleźć na większości 3-głowicowców z końca lat 70-tych i początku 80-tych. Wspominali też o tym w prospektach, chwaląc się, że dzięki podwójnemu układowi Dolby efekty monitorowania przy zapisie są rzeczywiste. Później podwójny układ Dolby w 3-głowicowcach stał się oczywistością i mniej więcej od 82/83 roku nikt się tym specjalnie nie chwalił.
Ciekaw natomiast bardzo jestem do czego służą pozycje przełączników prądu podkładu i korekcji oznaczone "Reserved". Biorąc pod uwagę mnogość stosowanych w owym czasie rozwiązań przełączników typu taśmy, może to być cokolwiek - albo położenie dla europejskich taśm "normalnych", albo FeCr, a może już przygotowanie do mających nadejść taśm metalowych?