>> Gardenus, 2009-03-15 22:25:48
Nie zgodziłbym bym się ze wszystkim. Decki jeśli nawet nie są wymienne między sobą to nie znaczy że nie można ich porównać.
Głównie decka powinniśmy oceniać na podstawie stosunku jakości tape/source. A z wymiennością nagrań bywa róznie.
Pozatym nie wiem jak to wygląda w przypadku decków optonici/grundiga/sony.
Ale ja słyszę wyraźne róznice między róznymi deckami. Ostatnio miałem okazje słuchać sony tck75, deck gra poprawnie ale to żadna rewelacja i ma bardzo duużo basu.
Deck\'i ogólnie z średniej pólki grają poprawnie nie brakuje wysokich, średnica jest na miejscu, bas nie ucieka i nie buczy. I nie ma między nimi wielkich róznic, ale tylko tego mamy się dopatrywać? Niektóre mimo to że mają poprawne pasmo róznią się barwą, jedne mają jak to ludzie mówią "przestrzeń" , "powietrze" inne "scene".
Pozatym jak to pisał kilka stron wcześniej, żeby usłyszeć róznice między róznymi "klockami" tzreba miec pod co to podłączyć. Im mniej wymagający system tym mniejsze róznice. Co jest czasami lepsze :)).
A kasety sony UXS i TDK SA,może nie są najwyzszych lotów, ale badziewie? Czy to nie przesada? Mi się na nich nagrywa całkiem przyzwoicie. To co mówic o takiej TDK FE? może jest lepsza niż chromy...