Audiohobby.pl

Magnetofon

artekk

• 1732 / 6504
  • Ekspert
Dzisiaj o 12:58

Jest u mnie taki GX-A5X, uwaga.... w oryginalnym kartonie, z instrukcją obsługi etc. Coś tam go boli mechanicznie z tego co pamiętam, nie próbowałem go uruchomić.
Gdy byłem w podstawówce, ok. 1986-87 roku ojciec kolegi miał taki, żona przywiozła jemu z USA, i sporo nowych kaset, którymi potem handlował. Jakieś chromowe Memorexy nabyłem, nagrywały średnio, ale u nas wtedy takich nie było :) Nie zapomnę jak puścił mi z Akai Steviego Wondera "Part time lover" nagrane w dbx, to był kosmos dla posiadacza M7011..... :) Takie chwile pamięta się do końca życia.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 13:19 wysłana przez artekk »
Analogowa Grupa Wywrotowa. Arturo

Wojciech7

• 2287 / 1720
  • Ekspert
Dzisiaj o 14:01
Sie jeszcze wtrące, z dbx miałem kłopot podobnie jak i w Techniksie, działał nierówno i zaniżał poziom, a kalibracja decka była poprawna.....albo ja gupi jestem i nic nie umiem........ albo sie mi trafił felerny egzemplarz.

Mam nadzieje że u Ciebie chodzi jak żyleta.

Może nagrywanie na magnetofonie z dbx było z niskim poziomem-?
Przykładowe zalecenia z instrukcji obsługi magnetofonu Technics RS-B605

Destroyer

• 399 / 1937
  • Zaawansowany użytkownik
Dzisiaj o 14:12
Sie jeszcze wtrące, z dbx miałem kłopot podobnie jak i w Techniksie, działał nierówno i zaniżał poziom, a kalibracja decka była poprawna.....albo ja gupi jestem i nic nie umiem........ albo sie mi trafił felerny egzemplarz.

Jeszcze nie dotarł. Jak będzie to się pochwalę.
Ja nie korzystam przy nagrywaniu z żadnych NR-ów.
Stach

Hammer

• 5466 / 2918
  • Ekspert
Dzisiaj o 15:06

Może nagrywanie na magnetofonie z dbx było z niskim poziomem-?
Przykładowe zalecenia z instrukcji obsługi magnetofonu Technics RS-B605

poziom nagrania w stosunku do żródła był niższy i krzywy, Technics mi to samo robił.......po wielu próbach wszystkiego postawiłem na wade scalaka i jego degradacje, może warunki przechowywania były złe.
Bez żadnych db był ok.