Uawaga odpaliłem nagrywanie , na cd Mecano " El 7 de septiembre " version acoustica.
1. Kaseta Sony HF żelazówka. .. . . . . . . .
2. Kasta Sony UX-S
Wyniki ? materiał źródłowy jest bardzo wymagający, wersja acoustica obnaża wszystko.
najprostszy magnetofon Pioneera CR-S220 dostał wpier od samego początku i dalsze słuchanie materiału było coraz bardziej męczące, kolumny Wharfedale się skurczyły . . .hehheheh
Bas wciągnęło, nie wybrzmiewa i jest go mniej, średnie ostre to samo, wysokie jakieś w miarę są, może jakby miał reg Bias to by coś podciągnął.
Ale najbardziej tragiczne było zrobienie ze stereo prawie mono, tzn stereo jest ale nie ma powietrza, nie ma przestrzeni, skurczyła się do dwóch głośników, na cd instrumenty są w przestrzeni a tu tylko w głośnikach to samo z wokalem.
Nie umiem opisywać jak i co , ale jednym słowem, nie nadaje sie do muzyki ambitnej, nagrywania i wsłuchiwania się w muzykę.
Nadaje się jakieś nagrania z radia, do samochodu, takie nie wiem do napier...... aby coś grało, nie wsłuchując się absolutnie w stereo..... nagrałem testowo disco i da się słuchać w pracy.
Ogólnie nagrywa w miarę słyszalne pasmo.
Albo jako przewijarka do taśm . . . hehehe
Dla osoby , która che mieć magnetofon na sztuke tanio aby coś nagrać, odsłuchać stare kasety itp spoko, ale dla osoby wymagającej to nie.