Audiohobby.pl

Magnetofon

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
17-02-2017, 22:59
wszystko rozebralem na najmniejsze czesci
smarowanie itp  zreszta jak zawsze fotki znacie

czyli sprzet pozyje z 20 nastepnych lat

paski  rolki kupilem hurtowo he he
« Ostatnia zmiana: 17-02-2017, 23:04 wysłana przez nano »

AUDIOTONE

• 11309 / 6485
  • Moderator Globalny
17-02-2017, 23:38
A no tak. Nano powiem Ci że mam taki mętlik ze nawet nie których wpisów nie pamiętam... starość hehe czy jakoś tak....
I ostatnio miałeś tyle NAD-ów ze już sam się pogubiłem który to był robiony a który jeszcze nie itd...
Ale jak napisałem wcześniej NAD-ów w NAD-miarze nigdy dość   :)
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

ArturP

• 1465 / 3443
  • Ekspert
17-02-2017, 23:58
Wojtek to Niemiec się zadomawia w głowie, u mnie to samo od kilku już lat. Altzhaimer jest wszechmocny nikt mu się nie opsze.

AUDIOTONE

• 11309 / 6485
  • Moderator Globalny
18-02-2017, 00:01
Arturze proszę mnie nie dobijać.... mam nadzieję że nie :)

Ale naprawdę się działo sporo ostatnio z tymi NAD-ami i po prostu mi się już mieszają...

tak sobie to tłumaczę :) hehehe

Wojtek.

eMandDe

• 2204 / 3626
  • Ekspert
18-02-2017, 03:35
A dla mnie z tym NAD-em jest tak.

Japończyk i chińczyk. Obydwoje maję skośne oczy, ale chińczyk to chińczyk i nigdy nie będzie japończykiem.
Dlatego 6100 to chińskie ... !
I możecie podniecać się 6100 a on i tak pozostanie made in CHINA ! I logo NAD mu nie pomoże.

Dlatego nie mam i nie chce żadnego z napisem CHINA.
Apropo. Widzieliście może Nakamichi albo Sony z napisem China ?

Wojtku - fajnie te szafy ale jak sam piszesz jest trochę ale.

« Ostatnia zmiana: 18-02-2017, 03:39 wysłana przez eMandDe »

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
18-02-2017, 09:55
ech
edmande
wyluzuj   z  tym made in china

jest na serio  roznie
prawdopodobnie wnet   a moze i juz wszystkich nas przeskocza  .. ilosciowo jakosciowo cenowo
..

co do ilosci NAD-ow
no mnie tez sie zaczelo  mieszac
juz rozaptruje je jako niespodzianke  jak otworze i spojrze na  matherboard

na dole naklejam zawsze naklejek  co kiedy jak  itp zrobilem
poniewaz to mnie niekiedy przerasta

dzis musze malucha zrobic
NAD 6325
fotki ale juz takiego modelu byly
czyli nie ma po co
chyba ze zniow cos bedzie dziwnego to pokaze

musze tez  ten grundig 5500-2 zrobic
ale nie moge poniewaz nad nim stoi   yamaha k-850
na czesci czekam
itp

« Ostatnia zmiana: 18-02-2017, 10:06 wysłana przez nano »

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
18-02-2017, 13:40
yamaha k-850
doszly niektore paski

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
18-02-2017, 13:42
na razie na stole OP  to
pokaze jak NIE powinna wygladac rolka

widzicie te wypunkelenie
tasma mi tanczyla

na koncu nowa
« Ostatnia zmiana: 18-02-2017, 14:02 wysłana przez nano »

jmaciek

• 393 / 5488
  • Zaawansowany użytkownik
18-02-2017, 14:11
doszly niektore paski
nano, paski zaciągasz z polskiego alle czy z zagranicznego ibeja?

Radmar

• 1190 / 6549
  • Ekspert
18-02-2017, 15:24
Maciek, no cóż, z tego wynika, że za mojego RB-3200 powinienem wołać z 5000.

Artur, gratuluję nowego nabytku. Brawo! Będziesz na pewno zadowolony.

A do mnie wczoraj wrócił Dual C844 po pełnej renowacji. Został można powiedzieć odrestaurowany dokumentnie. Pierwsze zdjęcie pokazuje go jeszcze w trakcie testów przed wysyłką. Był taki ładny i sprawny przez chwilę. Wczoraj po wyjęciu z kartonu już taki nie był. Nie wiem co trzeba zrobić z paczką, żeby tak załatwić jej zawartość, mimo, że był spakowany pancernie. Magnetofon został uszkodzony fizycznie - zdeformowany przedni panel wzdłuż własnej osi wzdłużnej (wygięcie widoczne pomiędzy kieszenią kasety a wyświetlaczem - lewa i prawa strona opada w dół, środek do góry), wygięty w tym samym zakresie stelaż całego magnetofonu (po postawieniu magnetofonu do góry nogami, wygląda jak typowa łódka), dwumilimetrowa szczelina pomiędzy prawym sensorem dotykowym kieszeni a ramką panelu, przesunięty mechanizm, zablokowany włącznik zasilania, zablokowana osłona ochronna toru prowadzenia taśmy, uszkodzenie mechaniczne mechanizmu na skutek jego przesunięcia. Elektrycznie sprawny (choć nie wiem na ile, albo na jak długo) mechanicznie uszkodzony. Ogólny stan widoczny na drugim zdjęciu zrobionym, tuż po wyjęciu z kartonu.

Szkoda poświęconego czasu, pracy i pieniędzy. Już nie wspomnę o tym, że przed uszkodzeniem magnetofon był w idealnym stanie zewnętrznym, co w przypadku tego modelu jest bardzo trudne do znalezienia. Następnym razem wszystkie swoje sprzęty będę jeździł i odbierał osobiście. Zastanawiam się tylko, co mam zrobić z tym Dualem. Naprawiać drugi raz, prostować, klepać? Samochody zawinięte na przystanek się klepie i prostuje, to może i magnetofon warto? Nie mam pojęcia.

Krw! Jprd! - te słowa wczoraj wypowiedziałem po wyjęciu z kartonu, bo na bardziej inteligentną wypowiedź mnie stać nie było. :(
Marek

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
18-02-2017, 16:19

kuz  ..mozesz to gdzie reklamowac 
u kuriera  itp ?

jamciek

paski rolki z Zawiercia
jesli nie ma szukam dalej na bialorusi
adres juz dawalem
z uk i niemec tez ale przesylka drogo wychodzi wtedy hurtowo trza brac
« Ostatnia zmiana: 18-02-2017, 17:05 wysłana przez nano »

jmaciek

• 393 / 5488
18-02-2017, 17:28
Marek - Ty nie pokazuj takich zdjęć bo mi się płakać chce... Kur#$, ja rozumiem, że paczkę można w ostateczności lekko przerzucić bo pewnie nikt tego nie nosi na paluszkach ale tak pier&@#$^ć o glebę? Może chociaż przesyłka ubezpieczona była i jakąś symboliczną rekompensatę będziesz mógł dostać?

nano - dzięki za namiary.

Radmar

• 1190 / 6549
  • Ekspert
18-02-2017, 18:19
Nano, Maciek, obawiam się, że nie da rady. Przesyłka była ubezpieczona. Ale została dostarczona pod moją nieobecność, gdy byłem w pracy. Żeby domagać się czegokolwiek, jestem zobowiązany otworzyć paczkę w obecności doręczyciela. Teraz to już niestety mogę się tylko w du@ę pocałować.

Zdecydowałem w każdym razie, że go zostawiam. Za dużo trudu i czasu mnie kosztował od momentu jego znalezienia. Z kolegą, który jego renowację przeprowadzał umówiłem się, że postara się go naciągnąć, wyprostować i ponownie zrobić. A jeśli będzie to niemożliwe, to poszukamy dawcy z prostym szkieletem i panelem. Ale byłem wczoraj kur@@sko wściekły, bo mi na tym magnetofonie zawsze wybitnie zależało. I nie byłem w stanie zrozumieć jak można pier@@lnąć paczką, żeby tak uszkodzić sprzęt. Gdy ściągnąłem panel i go na głowie postawiłem, to wyglądał jak łódka. Dual nie ma typowej kieszeni kasety tylko plastikową ramkę wbudowaną w panelu. Ta ramka jakimś cudem wytrzymała i nie pękła, ale jak się od środka na nią patrzyło to nie była prostokątna tylko w kształcie rombu. Dlatego mam pewne wątpliwości, czy tak skrzywiony panel da się naprostować. No ale spróbujemy.

Jeszcze dwa zdjęcia. Na pierwszym widać zablokowany całkowicie włącznik zasilania i deformację górnej linii panelu, na drugim powstałą 2-milimetrową szczelinę między sensorem ruchu a ramką kieszeni. :(
« Ostatnia zmiana: 18-02-2017, 18:22 wysłana przez Radmar »
Marek

Leszek

• 256 / 6547
18-02-2017, 19:19
Radmor nie poddawaj się,napisz mejla do firmy kurierskiej.Parę lat temu odebrałem paczkę z szafką na winyle(w elementach) podpisałem odbiór i dopiero przy próbie jej złożenia okazało się,że ścianki boczne są połamane.Telefon do firmy kurierskiej, następnego dnia przyjechał przedstawiciel ,sporządziliśmy protokół reklamacyjny i dostałem od producenta nowe elementy.
WALCZ!

nano

• 9079 / 5638
  • Ekspert
18-02-2017, 19:24
no tak
tylko w tym wypadku nie sa najwazniejsze pieniadze

ale   tak tak  przynajmnie mail trza napisac i pogadac
ech masz pecha

..

ja tez dzis nie mam reki
poskladalem cos zle  i musze  najpierw pooddychac

yamaha k-850

metalowa listwa na niej siedza czujniki rodzaju kaset 
i jakos nie pasuje   ,, he he  widac ze odstaje   musze sie skupic

to tak dla przestrogi ze trzaba sobie wszystko fotografowac lub pisac
nawet jak jest banalne

no i nawet takie  dziwne  rzeczy tam sa  he he he he ( kulke dodalem dla smiechu )
jak z ii wojny swiatwej   sztukas  czy jak mu tam bylo    korpus bez skrzydel  he he he
« Ostatnia zmiana: 18-02-2017, 19:35 wysłana przez nano »