Audiohobby.pl

Magnetofon

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
17-07-2016, 11:36
No to urloooop !!! :)

Nano, no to po takich wielokrotnych "stosunkach" z RS-676, to zakładam, że dożywotnio zostaje u Ciebie. A tak poza tym, to w bardzo ładnym stanie wizualnym się zachował, bo wcześniej pisałeś coś, że będziesz szukał innego egzemplarza w lepszym stanie? Chyba, że coś pomyliłem.

MMario, każdy z nas kiedyś pojęcia o tym nie miał. Ja na ten przykład bałem się kiedyś górnej obudowy odkręcić. :) Fakr, że najlepiej kupić jakiegoś "złoma", i na nim próbować. Ja tak zrobiłem i faktycznie jeszcze bardziej go rozpierdzieliłem, ale na popełnionych błędach nauczyłem się jak i czego nie robić.
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Marek

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
17-07-2016, 11:40
radmar

cos pokreciles  :-)

to inny egzemplarz  to
byl  chyba
kenwood
juz ale go zrobilem i dalem fotki
i obudowa  do onkyo 2500 tez zalatwilem
  ktora mam ale nie zdorzylem jeszcze naprawic
kiedy jak bedzie wiecej czasu  zrobie i zapodam fotki

..
 RS-676  tak zostanie na razie
poniewaz niesamowicie dobrze nagrywa
przepieknie
« Ostatnia zmiana: 17-07-2016, 12:30 wysłana przez nano »

Radmar

• 1140 / 6109
  • Ekspert
17-07-2016, 14:04
Tak też coś mi zdawało, Nano. Ale cóż, pamięć ludzka bywa zawodna. :)
Marek

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
17-07-2016, 15:26
A u mnie na warsztat powrócił niedokończony Technics RS-M265X. Walczę z tym mechanizmem. A może z jego dziwnymi objawami podnoszenia mostka i opuszczania po kilka razy. Przy przechodzeniu z funkcji Play do funkcji Stop.
Wojtek.

yogi1

• 159 / 6106
  • Aktywny użytkownik
17-07-2016, 15:54
polecam SONY TC-KA6ES nie to że jest lepszy od  TC-K777ESII  ale prostszy w serwisowaniu  mechanizm, głowice  dostaniesz bez problemu
sony tc-k777esII miałem grał rewelka ale jak się zaczęły problemy to nikt nie umiał go opanować  nawet jak wysłałem do Pana Lecha K. to nie grał  tak samo sprzedałem

Kiedyś polecałeś także CT-959. Było to jakieś 10 lat temu na AS. Miałem wtedy CT-939mkII potem kilka innych wysokich modeli Pioneera. CT-959 odsłuchiwałem ale na własne uszy przekonałem się jak ważny jest stan technicny i stopień zużycia decka. Jak kupiłem 959 nie miał śladów po taśmie na wałkach, głowice jak nowe a wyświetlacz świecił po oczach. Słynny przycisk Pioneera bez śladów wytarcia. Gra znakomicie. Kupiłem go na dłużej i cieszę się że trafił mi się taki egzemplarz. Właśnie nagrywam TDK SA-XS ;-)

Witam
tak discomaniac71 stan techniczny to podstawa  PIONEER CT-93 trafił mi dopiero za 4 razem dobrze grający którego zostawiłem sobie ,pozostałe były zajechane ,rozregulowane

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
17-07-2016, 16:55
polecam SONY TC-KA6ES nie to że jest lepszy od  TC-K777ESII  ale prostszy w serwisowaniu  mechanizm, głowice  dostaniesz bez problemu
sony tc-k777esII miałem grał rewelka ale jak się zaczęły problemy to nikt nie umiał go opanować  nawet jak wysłałem do Pana Lecha K. to nie grał  tak samo sprzedałem

Kiedyś polecałeś także CT-959. Było to jakieś 10 lat temu na AS. Miałem wtedy CT-939mkII potem kilka innych wysokich modeli Pioneera. CT-959 odsłuchiwałem ale na własne uszy przekonałem się jak ważny jest stan technicny i stopień zużycia decka. Jak kupiłem 959 nie miał śladów po taśmie na wałkach, głowice jak nowe a wyświetlacz świecił po oczach. Słynny przycisk Pioneera bez śladów wytarcia. Gra znakomicie. Kupiłem go na dłużej i cieszę się że trafił mi się taki egzemplarz. Właśnie nagrywam TDK SA-XS ;-)

Witam
tak discomaniac71 stan techniczny to podstawa  PIONEER CT-93 trafił mi dopiero za 4 razem dobrze grający którego zostawiłem sobie ,pozostałe były zajechane ,rozregulowane

Zdaje sobie z tego sprawę że będzie ciężko trafić dobry egzemplarz bo na rynku wtórnym jest mało ich w dobrym stanie. A te co się non stop zdarzają są podpicowane do sprzedaży . A i cena ich jest nie adekwatna do stanu wizualnego jak i technicznego .
Wojtek.

MMario

• 19 / 3053
  • Nowy użytkownik
17-07-2016, 20:07
Radmar

Dzięki za wsparcie :-)

Udanego urlopu

Może jeszcze kiedyś chwycę za śrubokręt ;-)

Póki co myślę gdzie naprawić to co mam ewentualnie dokupić coś fajnego

Savage

• 889 / 6108
  • Ekspert
18-07-2016, 10:27
AUDIOTONE :) ja polecam 777esII z tylu różnych decków ten został u mnie na stałe.

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
18-07-2016, 12:18
technics rs 676
okazalo sie   ze  wtyczka z pilotem
ta z tymi 13 noskami
byla zanieczyszczona

ufff

pilot juz dziala
..............................................................
..............................................................

napisze wam co  juz upolowalem lub  jesli sie nie uda
co chce miec 
predzej czy pozniej zdobede to i juz
pozytywnie trza myslec

w starych czasach za gorami za lasami
obrzezni handlarze  mowili o czyms takim

firma  toshiba  jak sie nie myle
wymyslala cos takiego jak 
i tu haslo

ADRES
tu przyklad

mial to byc chip   tzw  zabujca   sytemu dolby  a  b     ! c chyba wtedy nie bylo 
sa lata 80 -te  ( czy dbx   byl lepszy  nie wiem )

( ta skrzynke z przykladu
wpinalo sie juz miedzy  np
radio i  magnetofon  i ona zastepowala  Adres chip )

czyli milalo byc tak
dolby nic nie warte jak sie poslucha np magnetofonu  i nagranej kasety w tym systemie Adres wyciszania i podbijania  tonow

niestety  ja jako  "krasnal" nie miszkam za gorami za lasami tylko przy tutejszej rzeczce
i nie mialem  okazji posluchac  tego czegos

ale za niedlugo  jak obrzezny handlarz powroci nad rzeczke
bede miec to cos

i juz sie ciesze

magnetofon z chipem  Adres   !   o  fajnie by bylo
« Ostatnia zmiana: 18-07-2016, 15:22 wysłana przez nano »

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
18-07-2016, 20:46
AUDIOTONE :) ja polecam 777esII z tylu różnych decków ten został u mnie na stałe.

Dziękuje za wskazówkę :) . Martwi mnie tylko stan trzech-siódemek dostępnych na rynku , ze względu na wiek i małą ilość można trafić na egzemplarz po przejściach...

Nano  ja nigdy nie miałem do czynienia z Adres-em Toshiby (Aurex), więc będę słuchał co napiszesz jak go dorwiesz :) Bo to ciekawe urządzenie . I warte obejrzenia jak wygląda w środku i co najważniejsze sprawdzenia jak to właściwie działa .

Technics RS-M265X głupienie mechaniki ujarzmione :)
Powodem były zaśniedziałe (tzn. nie do końca oczyszczone ) styki na wyłączniku od funkcji STOP i PLAY .
teraz Technics śmiga aż miło . Będzie film z nim jak się uporam z poskładaniem mechanizmu .
Wojtek.

eMandDe

• 2204 / 3186
  • Ekspert
18-07-2016, 20:48
nano

Mam jeden deck z tym systemem ADRES - AUREX PC X 60 AD
Jednak deck jest trochę nie dysponowany.
Nie chodzi dobrze prawy kanał. Doszedłem do tego że jedna PR-ka jest chyba winna, więc leży sobie cicho w kącie
bo z elektroniki jestem cienki. Czeka na lepsze czasy. Może kiedys cos wymyślę.
He he he

AUDIOTONE

Gratuluję naprawy tego decka, którego będę pamietał dłuuuuuuuuuuuuuuuugo.
Dzieki niemu, a przede wszystkim dzięki Tobie za co jeszcze raz dziękuje naprawiłem swego Technicsa M245.

Tym bardziej sie cieszę, że daje Tobie radość. Super.

« Ostatnia zmiana: 18-07-2016, 21:01 wysłana przez eMandDe »

AUDIOTONE

• 9890 / 6045
  • Moderator Globalny
18-07-2016, 20:54
eMandDe
To ten technics co był pomocny Twojemu :) Troszkę został potraktowany po macoszemu przezemnie bo nie zależało mi na jego naprawie na początku . Ale że się sprawdził jako poligon doświadczalny , to dostał nowe paski i został dokładnie wyregulowany teraz może się pochwalić dość dobrym graniem . Jak oczywiście na technics-a z serii RS-M przystało. Nie jest to może chwalony RS-M275X lub RS-M280X ale brzmi dość ładnie. Biorąc nawet głowicę zamiennik pod uwagę .

Wkleiłem po twojej modyfikacji wpisu..... hehehehe :)

eMandDe niema sprawy :)
« Ostatnia zmiana: 18-07-2016, 20:56 wysłana przez AUDIOTONE :) »
Wojtek.

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
18-07-2016, 21:17
emande

w moim wypadku chodzi

o

kurcze zeby nie zapeszac  ale powiem ech
niech sie dzieje co chce

jeszcze go nie mam

TOSHIBA AUREX PC-X88AD

...

audio..

tak jak bede mial  opisze co o tym mysle

..

pamietaj o moim zdaniu o soniakach z wyzszej polki
przestrzegam  :-)

Co byście polecili jeśli ....Pioneer z serii 7xx
ja nie podpowiem   :-)
« Ostatnia zmiana: 19-07-2016, 07:40 wysłana przez nano »

MMario

• 19 / 3053
  • Nowy użytkownik
18-07-2016, 22:16
Co byście polecili jeśli chodzi o deck Pioneer z serii 7xx?

Ile warto dać za taki model w dobry stanie?

Czy CT-777 to dobry dżwiękowo i konstrukcyjnie model?

nano

• 9079 / 5198
  • Ekspert
19-07-2016, 08:19
ech co tu powiedziec