eMandDe, tak gwoli ścisłości, to C846 nabyłem zdaje się 3 dni po C844. :) No ale jak już mieć "pierdolca" to na całej linii. :) A mogę od razu powiedzieć, że na tych dwóch się nie skończy. :) Zamierzam C844 zrobić tak, aby był doprowadzony do stanu fabrycznego lub lepiej. Pewnie trochę przy tym zejdzie, ale szczerze powiedziawszy nigdy nie spieszyłem się przy magnetofonach. Pamiętam, że jak ostatnim razem rozgrzebałem tak dokumentnie (aż do podstawy podłogowej) Technicsa RS-B665, to robiłem go w sumie jakoś ze dwa tygodnie. :) Może i długo ale raz, że pośpiech nie jest wskazany, a dwa a to się skończył Kontakt, a to taśmy samoprzylepnej mi nagle zabrakło i tak dalej. Ale za to magnetofon zrobiony lepiej niż po opuszczeniu fabryki. :) Z Dualem się pewnie pobawię dłużej, bo to pierwszy Dual, w którym będę grzebał. Jeszcze tylko muszę się zaopatrzyć w instrukcje serwisowe do Duali.
Nano, ale to w C846 to jest pewnie tylko pasek do capstanów? Nie przyjrzałem mu się dokładnie ale tak zakładam, bo w większości magnetofonów dwuwałkowych z silnikiem DD, taki pasek się znajduje. Ale dzięki za sugestię, dla pewności też się w taki pasek zaopatrzę. Zakładam, że jest tylko ten jeden pasek w C846?