Witam, udało się przejzyc cały temat, szkoda że dopiero teraz bo znalazłem bo też jestem hornowcem. Posiadam tractrix 300 z bms4550 na średnie ton, wstęgę Fountek neo5 pro i na gore, na basie beyma12g40 w br. Podział 800/6,2k . Gra to bardzo dobrze, dynamika, lokalizacja,kolumny obnazaja gorsze nagrania. Pomieszczenie 5,1m na 3,7m po adaptacji akustycznej. Kolumny w pełni znikają. Jednak prawdopodobnie uda się je sprzedać i będę próbował wykonać coś ciekawszego. Myślałem nad tuba spherical 1200 z tytanowym albo berykowym driverem na gore, na średni bms4591 w tubie tractrix 200, na dół jeszcze nie wiem może też beyma 12g40 albo może coś w takiej obudowie jak kolega powyżej zrobił,taki horn w br. Jednak trochę węższe by musiała być. Obawiam się że większe kolumny będą mialy problemy z znikaniem, lokalizacja i ewentualnie zgranie fazy wymusi że tuby będą bardzo brzydko wystawac poza obrys kolumny. Aktualnie wystają poza obrys z 5cm i jest zgrane w pół fazie. Nie ma problemu z synergia. Czy moje obawy są słuszne?