Autotech boogi, czytając niektóre wpisy najmądrzej z mojej strony było by wpaść na forum dla fanów motoryzacji i napisać, że autobus ma swoje plusy w stosunku do np. Bugatti Veyron, bo są ładniejsze widoki siedząc wyżej, a poza tym autokar ładniej wygląda bo jest większy i lepiej go widać z daleka :-))) ... to jest kwestia gustu co kto woli.
Wtedy będę wiedział co wam odpisać :-)
Sorry....boogi, przecież słuchałeś porównania Tractrix vs JMLC i sam oceniłeś że Tractrix lepiej prezentuje wokal.
Wokal(i nie tylko) jest wprawdzie słabszy z jmlc, ale to kwestia gustu czy w tej słabszości nie leży jego przewaga ?:-) Robi się trochę jak w "Miś"-u :-))))
Tak jak pisałem nie mam żadnego interesu żeby cokolwiek forsować, osoby chcące wykonać dobrej, lub nawet bardzo dobrej klasy zestaw DIY na podstawie informacji zawartej w tym wątku bezproblemowo go zrobią.
Jako lekturę uzupełniającą polecam wpisy kolegi "atlon11".
Wątek odpuszczam, każdy ma prawo do własnej opinii i w pełni to prawo szanuję, aczkolwiek bez urazy.....mam nadzieję ze rozumiecie, ze to nie jest uwaga dotyczącą Was, tylko nie chce mi sie szarpać z rzeczami oczywistymi.
Jakby co to zapraszam do wątku :
http://audiohobby.pl/topic/1/6740#koniecPS.
"Boogi ma drivery, które naprawdę nisko schodzą może dlatego duża tuba.
Cięcie ich przy 650Hz uważam za profanację i ja bym na miejscu Boogiego wogóle na to nie pozwolił...:):):)
"
Jasne, a to co najlepsze idzie z tego Radiana w takiej tubie jak jmlc 200 papa.
Spoko. Jako "konkurencja" mogę tylko napisać : i o to chodzi :-D