Panpromek,
Z czystym sumieniem moge Ci zaproponowac Chord 2Qute, mialem go teraz u siebie przez tydzien na odsluchu (wczoraj musialem zwrocic wlascicielowi), wraz z kilkoma innymi DACami, troche dolozysz ponad te 4kPLN, ale warto...
Jego rozdzielczosc, separacja intrumentow jest nie tylko sporo powyzej MDACa z Tomankiem (mialem) ale przebija, moim zdaniem, takiego Auralica Vege, ktory jest bardzo mocny w tym zakresie. Co wiecej, dzwiek bedzie bardzo otwarty (swietnie sie to wpisze w Twoj zestaw), z niezwykle motorycznym i bezblednie definiowanym basem. Bardzo silna strona tego urzadzenia jest tez naturalnosc, calosciowa koherencja, a zwlaszcza timing, RYTMIKA, dzwiek doslownie pulsuje i mimo niebywalej rozdzielczosci, wiecej nagran, nawet tych slabszych zabrzmi lepiej (2Qute je dociazy), nie dziesiatkuje wiec on plytoteki.
Co wiecej, ten model ma duzo lepsze wejscie USB (mozna z grubsza olac temat drogiego kabelka USB i wszelakich Regenow, iFi itp, dobrze zaimplementowana izolacja galwaniczna robi tutaj swoje) jak i prezentuja mala podatnosc na zasilanie, w przeciwienstwie do poprzednikow (HD oraz Ex). Jestem teraz na kupnie DACa, mam w planach posluchac jeszcze kilka sprzetow nieco drozszych (choc juz jednego sluchalem), ale mam dziwne przeczucie, ze to jedna z niewielu sensownych opcji do 15kPLN. Na mnie w kazdym badz razie zrobil duze i pozytywne wrazenie....
Jedyny minus to kwestia estetyczna, moze nie wpisywac sie w 'powazny' system audio, swoimi zabawkowymi gabarytami.