>> eMiL, 2008-07-23 22:27:02
Porzadne wzmaki do subow robi p. Irek z diyaudio.pl. Nie sa przesadnie drogie, z daytonami RSS dalyby sobie rade bez problemow. Kolega abuq1 z audiostereo uzywa ich zreszta ze scanami 23w4557, ktore sa idealnym kandydatem do podstawek subwooferowych, poza cena oczywiscie;)
Potwierdzam. Wzmaki bardzo pożądne i niedrogie, na pewno godne polecenia, sam sobie jeszcze tylko zwiększam pojemność kondów w zasilaniu z 20000 na 44000uf, bo na takie jest dostatecznie dużo miejsca na płytce.
Co do współpracy wzmacniaczy z SS 23w4557 to kontaktują się ze sobą narazie telepatycznie ;] Scany są w kartonach w szafie, ponieważ ciągle nie mam obudów.
Narazie jeden z tych wzmacniaczy gra z infinity kappa perfekt10 zresztą to dobry głośnik i na moje ucho jest bardzo dobrze.
Co do konstrukcji z basem na bocznej ściance to i tak znajduje się na górnej granicy WAF, o szerszej lub większej kolumnie nie ma mowy ;[ W sumie moje zestawy będą prawie micro, pojemność monitorka z L18 będzie wynosić ok 8L a podstawek z 4557 tylko około 18L.
Temat naprawdę ciekawy, dobrze że jest na forum taka osoba jak misiomor.
Pozdrawiam.
Daję jeszcze zdjęcie wnętrzności wzmaka p.Irka.