Audiohobby.pl

"Stereo underground" - projekt gazeta

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
22-09-2008, 11:52
Marek,

ale co masz na myśli kiedy mówisz, że chcesz otworzyć miejsce w sieci np. na Skype?

Skype działa jak telefon, tyle że albo mówiony, albo pisany (z uwzględnieniem połaczeń konferecyjnych)

chyba, że czegoś nie wiem...
------------------
maciek_m
Odszedł 13.10.2016r.

foxbat

• 1057 / 6108
  • Ekspert
22-09-2008, 11:55
miejsce w sieci? tzn???

---------------------------------------------
strach sie bać...
"jamnik" - wyraz zakazany na audiostereo

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
22-09-2008, 12:15
Marek coś chyba pisał wcześniej, że z komunikatorów nie korzysta.
------------------
maciek_m
Odszedł 13.10.2016r.

Adamo D

• 194 / 6047
  • Aktywny użytkownik
23-09-2008, 10:13
Panowie na prv - dajmy namiary do siebie - trzeba się umówić na pogaduchę na gg -  łatwo szybko się instaluje etc..

__kot__

• 724 / 6107
  • Ekspert
17-11-2008, 10:56
Panowie,
Świetlana wizja utworzenia gazety nieco wyblakła, więc postanowiłem ją troszkę odkurzyć :)
Jak Lancaster wspomniał, zaczniemy od serwisu internetowego.
Ponieważ główny sprawca zamieszania jest w chwili obecnej mocno obciążony innymi obowiązkami, zajmę się stroną techniczną i organizacyjną przedsięwzięcia (oczywiście wszystko w porozumieniu z lanem :)).
Chciałem w związku z tym wszystkie osoby chętne do pomocy przy tworzeniu serwisu i wydawnictwa o zgłoszenie się do mnie na PW - tam ustalimy szczegóły i dalsze kroki, by nie zaśmiecać forum.

Potrzebne będą następujące osoby:
1. recenzenci
2. autorzy artykułów związanych z audio (zakładam szerszą tematykę niż tylko recenzje - propozycje i inwencja mile widziane)
3. wszyscy konstruktorzy DIY, którzy chcieliby podzielić się swoimi projektami na łamach serwisu/gazety
4. grafik
5. webdesigner
6. programista php/sql
7. korekta/kontroler jakości

Wszelkie dodatkowe sugestie mile widziane :) - jak zaznaczyłem na PW
Pozdrawiam i zapraszam !

lancaster

• Gość
17-11-2008, 16:55
No i Adamo jako pomyslodawca by sie przydal....jakis czas temu wsiąkł na dobre.

lancaster

• Gość
17-11-2008, 17:02
...ale skoro ma teraz inne sprawy na głowie to tak jak piszesz....zapraszamy oczywiście....mam nadzieję ze sie nie obrazi ze poczatek tak trochę bez niego....
Bez przesady z tym dzialaniem w porozumieniu :) ....jestem całym sercem za i pomogę ile bedę mogl.

Wersji drukowanej nie trzeba sobie odpuszczac nawet na dzień dobry. Mamy drukarnię tóra wykona dla nas ilości od powiedzmy 200-300 egzemplarzy....zawsze to coś konkretnego w ręce :)

lok

• 433 / 6108
  • Zaawansowany użytkownik
18-11-2008, 09:14
Ja do pomocy mogę się zgłosić jako fotograf.

__kot__

• 724 / 6107
  • Ekspert
18-11-2008, 09:33
Krystian - spoko !
Oprawa graficzna to rzecz niezwykle ważna - zapraszam na PW :)

__kot__

• 724 / 6107
  • Ekspert
21-11-2008, 10:34
Panowie,
Przypominam się jeszcze raz w tym temacie :)
Chętnych do pracy zapraszam na PW
Pozdrawiam

Adamo D

• 194 / 6047
  • Aktywny użytkownik
21-11-2008, 13:36
Jestem panowie sorki - ostatnio dużo się dzieje bardzo - zmiana pracy nowe umowy etc... - nowy i dużo sprzętu audio, ale już jestem wśród was

konto_usuniete

• 56 / 5631
  • Użytkownik
22-11-2008, 00:48
Jeżeli będzie potrzeba poszukania drukarni z rozsądnymi cenami z chęcią pomogę.
Cyfrowe wydruki próbne, w dumpingowych cenach, też się załatwi.

__kot__

• 724 / 6107
  • Ekspert
23-12-2008, 21:03
Hoł hoł hoł :):):)

Z okazji świąt __kot__ (to taki nowy synonim Mikołaja :P) przyniósł Wam miły (mam taką cichą nadzieję) prezent

SERWIS INTERNETOWY JEST GOTOWY !!!

Oznacza to, że sam silnik serwisu jest gotowy - nad zawartością trzeba popracować - i to solidnie.
Możecie sobie go przez kilka dni (powiedzmy do końca roku) oglądać pod adresem:
http://dev.stereo-underground.pl
Potem zamknę serwis na czas prac przygotowawczych do pierwszego "odpalenia".

W chwili obecnej jest to moja propozycja tego serwisu ale jestem otwarty na wszelkie sugestie zmian... Starałem się by wyglądał jak najbardziej undergroundowo :)
Generalnie to zaproponowałem sam wygląd serwisu (nie jestem profesjonalnym projektantem grafiki i witryn, więc oszczędźcie zjadliwej krytyki :P), kilka sekcji i kategorii etc... Wszystko jest oczywiście do dogrania i ustalenia/zmiany w tworzonym zespole. Najważniejsze by zacząć - a zaczynać mamy już z czym bo jest też całe zaplecze stojące za tym serwisem - włożyłem w to naprawdę sporo pracy.  

Zapraszam do współpracy - szczególnie osoby chętne do recenzowania sprzętu.
Zebrałem już mniej-więcej załogę techniczną do projektu ale brakuje osób do pisania artykułów (zgłosił się jedynie Andrzej Analogowy - za co bardzo dziękuję).
Potrzebuję też osoby chętnej do "klikania" przy każdym nowym wydaniu - taka kontrola jakości.

To chyba na razie tyle...

Wesołych i Szczęśliwego !
kot

__kot__

• 724 / 6107
  • Ekspert
23-12-2008, 21:08
No tak... nie byłem dokładny... :)
Swój wkład wniósł również Andrzej Analogowy - zaproponował część (całkiem sensownie zresztą) struktury serwisu.

Andrzej - przepraszam za pominięcie w pierwszym poście

rafal996

• 1090 / 6104
  • Ekspert
23-12-2008, 21:46
Jak dla mnie od strony graficznej - rewelacja. Wygląda po prostu super, jest prosty i ekstremalnie przejrzysty, a przy tym elegancjki i sprawia wrażenie profesjonalizmu. Brawo!