Skyrobin - nawet te, wyposażone w "zwykłe", 2 bolcowe wtyki? To aż tyle badziewia zostało wypuszczone na rynek?Weźmy na ten przykład mój fabryczny sprzęt, który wyposażony został w zewnętrzny zasilacz, z którego wyprowadzono kabel doprowadzający napięcie zasilające do właściwego sprzętu (audio) - tutaj na wtyczce (przed sprzętem) mamy już tylko "+" i "-", bez możliwości zamiany (dla "laików" - nawet po odwróceniu "wtyczki" sieciowej, na wtyczce idącej już do sprzętu "+" & "-" pozostają "w tym samym miejscu").
Dodatkowe filtrowanie i stabilizacja zasilania zrealizowana jest wewnątrz sprzętu.
Przekrój żył wyprowadzonych z zasilacza zapewnia przepływ prądu do zasilanego urządzenia z zapasem. Wtyk sieciowy jak i gniazdko to typ angielski, o dużej powierzchni styku, styki są wolne od tlenków, żyły kabla są pewnie zamocowane do styków gniazda sieciowego.Ktoś mi teraz udowodni, że odwracając fazę z zerem na wtyczce sieciowej, lub przez dołożenie "audiofilskiej" sieciówki w tym konkretnym przypadku stanie się coś na wyjściu tego zasilacza?, jeszcze przed sprzętem?, że w wyniku tejże zamiany usłyszę jakąś zmianę w dźwięku?
Powinienem? Bo nie słyszę takowej. Być może mój (cały) sprzęt jest "tylko" zbudowany poprawnie, a z prostego powodu jest także niewrażliwy na pętlę mas.