Nie czytaj mi w myślach ;)
Upgrade Concerto, które posiadam, z oferowanego pakietu jest niemożliwy (następca Classic różni się trochę topologią i pakiet upgrade nie pasuje) więc musiałby nabyć ClassicaFF lub .... kolejny topowy model, który się pojawi. Jeśli miałbym wybierać to raczej druga z ww opcji z tym, że nie jestem na kupnie. D7000 zgrywa się z Concerto jak z niczym innym (niezbalansowanym), właśnie chyba przez te "wady", które Concerto się przypina, a które de facto wadami nie są. Mniejsza ilość basu w ogóle ma dwie przyczyny w tych konstrukcjach:
1. Active balanced ground driving prowadzi bas dokładniej, jest "ściślej" i dla wielu słuchawek to zmniejsza długość wybrzmienia, bas robi się bardziej kontrolowany ale niekiedy można odnieść wrażenie, ze jest go mniej (co moim D7000 robi akurat bardzo dobrze);
2. Crossfeed - gdy włączymy Crossfeed to obniża się głośność niskiego basu, jest to wyraźnie słyszalne.
Mnie zastanawia, w odniesieniu do FREQUENCY ADAPTIVE FEEDBACK czy to zbytnio nie rozjaśni brzmienia? Tu jednak pewnie bez organoleptycznego badania nie da się tego stwierdzić.
PS. Ja cenię sprzęt od Meiera z wielu powodów, ale wydaje mi się, że stosunek jakości do ceny (dla tego przedziału cenowego) ma bezkonkurencyjny. Dodając zalety, o których wspomniałeś mamy w sumie b. dobry sprzęt w b. dobrej cenie od b. miłego i kompetentnego człowieka (który projektuje ponoć masę układów dla znanych firm audio).