Witajcie,Czytam trochę Waszych postów na temat hornów i mam pewien pomysł. Otóż zamiast tweetera papierowego 10cm Isophona, wstawić na próbę tubę o tej średnicy z driverem kompresyjnym. Wszystko w płaskiej desce siedzi. Szerokopasmowiec to Sonido 175A.Co polecacie do takiego eksperymentu.Dziękuję za pomoc
Cytat: Synthax w 18-05-2015, 11:25Witajcie,Czytam trochę Waszych postów na temat hornów i mam pewien pomysł. Otóż zamiast tweetera papierowego 10cm Isophona, wstawić na próbę tubę o tej średnicy z driverem kompresyjnym. Wszystko w płaskiej desce siedzi. Szerokopasmowiec to Sonido 175A.Co polecacie do takiego eksperymentu.Dziękuję za pomocCo nie pasuje Tobie w dzwieku twoich wysokotonowych ?
Cytat: Dominik.M w 18-05-2015, 21:41Cytat: Synthax w 18-05-2015, 11:25Witajcie,Czytam trochę Waszych postów na temat hornów i mam pewien pomysł. Otóż zamiast tweetera papierowego 10cm Isophona, wstawić na próbę tubę o tej średnicy z driverem kompresyjnym. Wszystko w płaskiej desce siedzi. Szerokopasmowiec to Sonido 175A.Co polecacie do takiego eksperymentu.Dziękuję za pomocCo nie pasuje Tobie w dzwieku twoich wysokotonowych ?Świadomość, że nie szybują do 30khz, przy odtwarzaniu czyneli :)
Świadomość, że nie szybują do 30khz, przy odtwarzaniu czyneli :) A tak na poważnie to chciałbym żeby wyciągały lepiej nawet te 16/18khz, bo to jeszcze słyszę,
Dwa tygodnie temu wygrzebalem z piwnicy saby, telefunkeny i jeszcze parech innych niezydentyfikowanych papierowych driverow. Lacze je z Raalami i kompresyjnymi jbl w tubce 600hz od lancastera. Wszystko dla zabawy. Mege tylko powiedziec ze na moj gust papierowy driver powinien byc laczony z papierowym wysokotonowcem. Raal i jbl maja ta "audiofilska zyletke" na wysokich, ktora moim zdaniem nie wspolgra z dzwiekiem papierowego sredniotonowca. Wiec zadanie do rozwiazania jest jedno- co zrobic z papierowym wysokotonowym aby gral do 30hz...
Kabelek, kondensatorek itp. nic w tej sytuacji nie zmieni. Trzeba zrobic wysokotonowca od nowa, przeprojektowac go kompletnie. Mysle ze jest to do zrobienia i bede dzialal w tym kierunku.