Tak też jest, Gustaw. Nie mam więcej parcia na porównywanie z innymi klockami tylko do elektrostatów, tym bardziej, że robiłem to przez ostatnie parę lat i to bezpośrednio. Było już prawie wszystko, od 006tS, 717, 727, 007tII, przez KGSS hv, WOO WES, do Sennheisera HEV90 z Orfeuszem. Jedyne, co z pamięci to ostatni odsłuch w Londynie, gdzie 009 były podłączone pod najlepszą wersję BHSE z dobrym źródłem. Słuchałem dwa razy dzień po dniu - po półgodzinie. Ani trochę wrażenia WOW! Pomimo puszczania moich testowych kawałków. Mało tego, nadal potwierdza się w praktyce, że Blue Hawaii gra z 009 nienaturalnie jaśniej, ostrzej, na granicy sybilacji. Wniosek nie tylko mój, że ten HeadAmp robiony był (jest) pod ciemniejsze 007 i do 009 niespecjalnie pasuje. Do tego głębokość i szerokość sceny, czy plastyczność w BHSE ustępuje temu, co daje A-50V z LST TS. Podobnie sprawa ma się z Ayonem (integra) i podpiętym LST HBZ. A podobno mam okablowanie na poziomie cenowym prawie jak z marketu. Więc jeszcze jest okazja do zmian...