Tylko się człek chwilę zagapi, a tu mu niecni koledzy ubogacają wątek o parę nowych stron...
Gratuluję Paolo, znakomity wzmak ten Japończyk, perfekcyjna robota. A co do zmian pozycji pokrętła (0,4,6 dB; odpowiednio czułość wejścia -230,300,450mV ) tj. zmiany tzw. dampingfactor, to właściwie im wyższy (stosunek impedancji wejścia do wyjścia) tym lepiej pracuje toto z LST. Przynajmniej ja tak stwierdziłem już b. dawno, radząc kolegom zakupu wzmaka z możliwie dużym tłumieniem - mój Accuphase ma DF=500! Manley brodacza miał zaledwie kilka... No i jest jeszcze inna sprawa: Impedancji na terminalach. ATM ma pojedyncze wyjście na terminalach WBT (takowe są też w HBZ Paola) o wartości 8 ohm. ALE - można wewnątrz stosunkowo łatwo przelutować końcówki traf sygnałowych na 4 lub 16 ohm. Ponieważ LST HBZ jest skonfigurowany na wartość pomiędzy 4-8 ohm, być może byłoby z powodu redukcji szumów istotne spróbować z wyjściem 4 ohm.
Moc byłaby może ciut większa jak te 2 x 13W przy THD ok. 5% (poz. 2 pokrętła), ale tyle mocy nie potrzeba, bo przełożenie LST jest wysokie i sygnał podawany efektywnie. Czekamy więc na więcej wrażeń, bo to sprzęt więcej niż wykwintny.
Brodacz: A47 to znakomity wzmak, ale - jak Cortazar Ci to też powie - b. dużo sprowadza się do synergii w torze! Albo ona jest i skaczesz do góry, albo... W każdym razie ten Twój zestaw może być rewolucyjny.
Przemku, może uda się zorganizować taki odsłuch razem 18-tego marca z Cortazarem u mnie w Berlinie. Jeżeli by przywiózł swoje cuda do mnie wcześniej. Zobaczymy. Zapraszam.