W Espressivo ta szklistość jest efektem zastosowania lamp 6n1p EB (ew) wersja militarna, można je zamienić na 6n1p zwykłe gra to lepiej, bardziej przestrzennie choć cieplej i brzmienie jest przez to dociążone mimo to jest więcej powietrza w muzyce, u mnie jest podłączony jako przedwzmacniacz do wzmaka dual mono, świetnie uzupełnia się z Eposami M15.2.
W miniony weekend żąglowałem lampkami na zmianę militarne i zwykle (bardziej muzykalne), tak jak wcześniej pisałem na militarnych jest bardziej szkliście, bas może bardziej kontrolowany-krótszy, ale to zwykłe lampki pokazują czar bańki przestrzeń, powietrze piękne wybrzmienia w górze pasma, wokale i wszystkie instrumenty w środku pasma przyjemniejsze w odbiorze i tylko bas czasami (nie we wszystkich nagraniach) jak dla mnie za bardzo rozciagnięty (rozbebłany :) ) z pewnością pomagają temu mody własne pomieszczenia, choć ustrojów troszkę w nim jest, a na pułapki basowe mnie nie stać, a i miejsca na to mało.
Z senkami HD600 jest bdb, ciepłe nasycone brzmienie i bardzo wciągające można słuchać bez zmęczenia. HD600 niby takie detaliczne i szczegółowe, ale ja powiedziałbym, że jak dla mnie od samego początku były bardzo przyjemne w górze pasma, te słuchawki nie męczą zarówno z Moonlightem majkela jak i espressivo.
Czasami wolałem wpiąć spowrotem militarne lampki, ale po ostatnim modzie CD playera trochę się to zmieniło ;)