Witam,
Nowy Rok nastał więc pora zrealizować noworoczne postanowienia, oto więc pierwszy post stałego lecz nieaktywnego czytelnika(prenumeratora) działu o słuchawkach elektrostatycznych.
Dział elektrostaty na tym forum to najlepsza kopalnia wiedzy jaką można znaleźć polskim jak i w internecie w ogóle. Jest tak bo tworzą go niezwykli pasjonaci i wybitni koneserzy dobrego dźwięku,nie znam się z tymi Panami,ale wszyscy wiedzą o kogo chodzi,kto najwięcej wniósł do uświadomienia potencjalnych nabywców słuchawek wysokiej klasy.
Ja jestem jedną z takich osób,po przeczytaniu wszystkich postów napisanych przez: wiktora, ductusa,Fatso,Mag'a,brodacza i innych postanowiłem odrzucić już jakiś czas temu słuchawki dynamiczne na rzecz elektrostatów i nie pożałowałem,jest tak inaczej,że o powrocie nie ma już mowy.
Model z jakim miałem do czynienia to SR-404,wybrałem go ponieważ nowa seria xx7 jest w moim odczuciu całościowo gorsza od starszych lambd.
Tyle tytułem wstępu pora na clou programu,jako że słuchawki mam już jakiś czas i praca za zachodnią granicą pozwala mi na rozwijanie pasji jaką jest audio,chciałbym wskoczyć do najwyższej ligi STAKS'A czyli słuchawek SR-009. Słuchawki chciałbym zakupić w PriceJapan.com z wysyłką bezpośrednio do Niemiec,pytanie brzmi czy któryś z szanownych użytkowników ma doświadczanie w takich zakupach i wie jak wyglądają opłaty celno-podatkowe?
Wiem, że ductus kupował tak swoje, jeżeli mógłby się wypowiedzieć to byłbym zobowiązany.
I na koniec, szczególne podziękowania za ten wątek dla wiktora, bo ja jestem kolejnym nawróconym na jedyne właściwe słuchawki właśnie dzięki jego wpisom i innych kolegów.
Pozdrawiam i Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku:)